26 Jun

Gratis, fast ändå inte..

Det är inte alla gratiserbjudanden man stöter på i vardagen som är bedrägerier på samma sätt som de där breven vi pratade om i föregående post. Det finns massor med erbjudanden runt om i världen som man faktiskt kan använda sig av för att spara pengar genom att få saker gratis eller kraftigt rabatterat.

Jag tänker på företag som Inkclubhttp://www.inkclub.com/se/sv/ som säljer förbrukningsvaror via sin webbshop. Du får inte någonting gratis från dem men du kan hitta väldigt intressanta erbjudanden. Till exempel så har de alltid en del utvalda varor för en krona. Det är inte ovanligt att dessa varor i själva verket är värda betydligt mer än 1 krona så där kan man spara in mycket pengar.

Dessa erbjudanden där man får en vara för 1 kronor kan endast användas en gång per kund. Dock så kan man välja att använda det när man vill. Det är allts inte så att man måste göra det första gången man handlar där utan det går bra att spara på erbjudandet till ett senare tillfälle.

Det är heller inte ovanligt för Inkclub att ge dig bonusvaror när du gör en beställning. De har en stor avdelning för dammsugarpåsar och väldigt ofta lockar de kunder med gratisvaror om man beställer dammsugarpåsar. För en tid sedan hade de ett erbjudande så att alla som beställde ett 3-pack dammsugarpåsar fick ett knivset med två knivar. En skalkniv och en kockkniv. Dessa ingick helt utan extrakostnad. Och eftersom alla behöver dammsugarpåsar med jämna mellanrum så kan man passa på att beställa när sådana erbjudanden kommer upp på tapeten. Att få två sprillans nya och fullt fungerande knivar helt gratis tillsammans med dammsugarpåsarna är en riktigt bra deal.

Det är inte alltid knivar man får till sina dammsugarpåsar utan det kan vara andra nyttigheter att ha i köket eller någon annanstans.

Som redan nämnts så finns det inget som är gratis på det sättet och samma sak gäller här. Knivarna är inte gratis även om du inte betalar något extra för dem. Kravet är ändå att du köper dammsugarpåsarna vilket innebär att priset på knivarna är inkluderade i det priset, vilket i det här fallet gör det väldigt rabatterat och ett bra köp, men gratis är det inte.